Over ons

BUREAU
Wrik+fier, grafisch en webdesign, is gevestigd in Utrecht. We ontwerpen op papier en digitaal zoals: gebruiksvriendelijke websites,  (e)magazines, (online) jaarverslagen, infographics, en (digitale) nieuwsbrieven.

We zijn no-nonsense, vindingrijk, origineel, enthousiast, vrolijk, fier, vriendelijk, analytisch, benieuwd, ontvankelijk, to the point, exact, zorgvuldig, betrouwbaar
en snel!

WERK
We werkten eerder voor: Wereld Natuur Fonds, Rijkswaterstaat, KWF Kankerbestrijding, Universiteit Utrecht, GroenLinks, SenterNovem, RutgersWPF, Brabants Landschap, Bureau Toerisme Utrecht, Het Lab Utrecht en vele anderen. Zie ons portfolio voor voorbeelden.

EXPERTISE
De basis van Wrik + Fier bestaat uit vakmensen in de disciplines ontwerp (interactie-en webdesign en grafisch ontwerp), projectmanagement en technische realisatie van websites. We werken met de bekende opensource CMS-en zoals o.a. WordPress en Drupal zodat het voor onze klanten eenvoudig is om zelf de website te kunnen onderhouden.

VISIE
We werken met plezier en met een groot enthousiasme aan die projecten, die bijdragen aan een prettige en zinvolle samenleving. Daarom hebben veel maatschappelijke organisaties hun weg naar ons bureau inmiddels gevonden. Onderscheidend design is onze kracht.

OPVULLING

section header separator
JANNEKE

JANNEKE

ART DIRECTOR: ervaren ontwerper met marketing&strategie skills // verzameld graag planten // altijd nieuwsgierig

ONS TEAM

section header separator
WILMA

WILMA

BUREAUMANAGER: vanaf dag één betrokken bij Wrik en Fier.

OPVULLING

section header separator
STAGIAIR

STAGIAIR

STAGIAIR: we hebben plek voor een stagiair(e) met al wat DTP-ervaring. Interesse voor volgende periode ? Mail ons!

OPVULLING

section header separator

CONCEPT

In papier of digitaal, wij geloven dat aan de basis een goed concept moet staan.In elke beslissing staat het uiteindelijke gebruik én de gebruiker van de oplossing centraal. Wij helpen je met bepalen van je strategie om je communicatie zo optimaal mogelijk in te kunnen zetten: wie is je doelgroep, wat wil je dat deze groepen weten, vinden en doen na het zien van je communiecatie uitingen, wat is je belangrijkste boodschap en hoe ga je het aanpakken.

EXPERTISES

section header separator

GRAFISCH ONTWERP

Voor een totaaloplossing ontwerpen wij zowel online als offline communicatie. We ontwerpen praktische oplossingen waarbij drukwerk en websites elkaar ontmoeten en versterken. Op papier of digitaal, wij vinden dat aan de basis een goed concept moet staan. We hebben een ruime en jarenlange ervaring in grafisch ontwerp: huisstijlen, logo’s, briefpapier, visitekaartjes, brochures, boeken en omslagen, jaarverslagen, etc. Noem het maar op of wij hebben het wel een keer ontworpen! Zie ons portfolio voor voorbeelden van ons grafische werk.

OPVULLING

section header separator

WEBDESIGN

Een goede website begint bij de gebruiker..Wrik+fier heeft een eigen ontwerpvisie, die is gebaseerd op een ‘user centered design’ proces. In elke ontwerpbeslissing staat het uiteindelijke gebruik én de gebruiker van de oplossing centraal. De doelstellingen, kernwaarden en uitgangspunten worden in een vroeg stadium gedefinieerd en gedurende het project continu op haalbaarheid getoetst.

WEBDEVELOPMENT

Responsive webdesign in de bekendste CMS-systemen.Wij vertalen onze ontwerpen in websites die zowel op mobiel, i-pad en desktop goed werken. We werken met de bekende opensource CMS-en zoals o.a. WordPress en Drupal zodat het voor onze klanten eenvoudig is om zelf de website te kunnen onderhouden.

CONTENTMANAGEMENT

Je wil een website maar wat zet je daarop? We denken met je mee over de inhoud van je website: wat zet je erop en hoe zorg je dat de lezers geboeid blijven? We bieden hulp bij het schrijven of redigeren van goede webteksten en helpen je met het vullen van je website.

ONDERHOUD

Het onderhouden van je website na livegang. Nadat je website online is moet je natuurlijk blijven zorgen dat je informatie en de techniek up-to-date is. We bieden hiervoor een onderhoudsprogramma waarmee je verzekerd bent van een up-to-date website.